Innovatiewerkplaats Noord-Nederland

Innovatiewerkplaats Noord-Nederland
Datum: 14 februari 2018 09:30
Plaats: Theater De Nieuwe Kolk in Assen

Samen met ondernemers, bestuurders en politici en vertegenwoordigers van kennisinstituten, het beroepsonderwijs en maatschappelijke organisaties willen we deze dag nieuwe impulsen geven aan de economische ontwikkeling van en innovatie in Noord-Nederland.

In de ochtend delen vier (inter-) nationale topsprekers hun visie op de kansen die de nieuwe economie Noord-Nederland kan bieden. In de middag vindt in interactieve werkvormen hierop een verdiepingsslag plaats. Denk mee over actuele noordelijke thema’s als het aanjagen van nieuwe innovaties, internationalisering, verduurzaming of de arbeidsmarkt en onderwijs.

Sprekers plenair programma:

Kees Klomp is bedrijfsadviseur en schrijft en spreekt over de ‘betekeniseconomie’. Binnen deze economie zijn investeringen niet langer gericht op winstmaximalisatie maar op wat zij betekenen voor het welzijn en geluk van mens en maatschappij. Succesvolle ondernemers richten zich volgens Klomp op business en innovatie rondom maatschappelijke opgaven.

Allan Mayo is een befaamd Europees expert smart cities, regionale transformatie en innovatiebeleid. Ook is hij ereprofessor aan de Universiteit van Birmingham en vanuit de universiteit nauw betrokken bij het City-Region Economic Development Institute.

Carola Schouten is vicepremier en minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (onder voorbehoud).

Paul Smit is filosoof en cabaretier en een van de meest gevraagde sprekers voor het Nederlandse bedrijfsleven. Smit combineert humor en inhoud en speelt in op thema’s als samenwerking, innovatie, beïnvloeding en verandering.

Meer informatie over het aanmelden volgt.


« terug naar Agenda